Als je je thermoskan in ’t Zeehuis laat staan, kom je nog eens in Eindhoven……

Rotterdam
3 augustus 2017
Gelukkig wel
9 augustus 2017
Alles

Als je je thermoskan in ’t Zeehuis laat staan, kom je nog eens in Eindhoven……

Andere gasten waren zo lief om onze vergeten thermoskan mee naar het zuiden te nemen. Vandaag halen we die op en combineren de rit met een rondje wandelen. Het wordt een ruime ronde rond knooppunt Leenderheide. We starten in Eindhoven en lopen al rondkijkend door de wijk Stratum.

Hierna heerlijk door de bossen van de Stratumse heide en de Gemeentebossen (Waalre), tussendoor een stuk over de Groote heide, die in bloei staat, maar waar vooral ook veel geel gras; pijpenstrootje zorgt voor de vergrassing van de heide.

Pauze bij de Hut van Mie Pils, nu een pleisterplaats voor wandelaars en fietsers, ruim 100 jaar geleden opgericht als bruin café door Maria Peels nabij het prachtige Meeuwsven, toen gelegen aan de postkoetsroute Eindhoven – Leende – België.

Langs de Tongelreep, een zijriviertje van de Dommel keren we weer terug naar het noorden. Veel weidebeekjuffers, een soort blauwe libelle met zwarte vlek boven de beek. Nog een laatste  pauzeplek nemen we bij de Genneper Hoeve, een biologische boerderij met eigen kaasmakerij,  voor wat boodschappen. In het Stadswandelpark in Eindhoven, waar de Tongelreep in de Dommel stroomt zijn we weer terug bij ‘af’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *