Gelukkig wel
9 augustus 2017
4 dagen struinen langs de Waal
21 augustus 2017
Alles
  • Run, een beek bij de Noord-Brabantse plaats Veldhoven
  • Run, een term uit de sport
  • Run, het nootmuskaateiland, een van de Banda-eilanden in de Molukken
  • Run, een single van de Schotse band Snow Patrol
  • Run, een single van de Schotse zangeres Amy Macdonald
  • Run, een film uit 1991, 2002, 2004, 2013, 2014, 2016 of 2017
  • RUN, Radboud Universiteit Nijmegen

Na 5 dagen opruimen, uitzoeken, veranderen en weggooien in Tuinjoop T-huis is het tijd voor een zondag buiten. Mijn zaden, kruidenthee, moza√Įeksteentjes, boeken, keukenkastjes en plantjes zijn uitgezocht en opgeruimd. Op een paar kasten na is het klaar. Nu nog de rest van de zaden uitzoeken en het droogrek verkopen. Via tuinjoop.boekwinkeltjes.nl hou ik kruidenboekenverkoop. Zoek je nog leuke kruidenboeken, neem dan gerust een kijkje !

Deze zondag kiezen we voor de eerste Run, een beek van 20 km lang, die stroomt door de Brabantse Kempen van Weebosch, langs Eersel en Steensel tot onder Veldhoven in de Dommel. We proberen de beek helemaal te volgen. Bij bushalte Hotel Eindhoven start de tocht; daar is het wel oppassen voor vallende eikels ! Bus 318 rijdt op dit tijdstip slechts tot Valkenswaard, op aanraden van de buschauffeur neemt Bart een kopje koffie op de markt in Valkenswaard, om het half uur overstaptijd te overbruggen. Miss Coffee is echt een superleuke zaak: leuke inrichting, een mozaiektableau van Valkenswaard aan de muur, mini bieb en nog veel meer.

In Bergeijk gaan we dan eindelijk op zoek naar de beek Run. Op de Hooge Berkt kruisen we de beek. Het eerste stuk tot Eersel is vooral over landweggetjes. Hierna begint het echte struinen langs de beek, langs weides met koeien, schapen, of paarden, langs maisvelden, door het bos en af en toe slalommen vanwege distels en brandnetels. Door het hoge gras zijn schoenen en sokken op het eind behoorlijk nat. Het einde van Run stroomt verder in de Dommel.

We vervolgen de tocht langs de Dommel. Helaas is het terrein van de High Tech Campus vandaag gesloten voor alle verkeer,; ik had de route over het terrein gepland. Dat wordt dus een stuk omlopen langs de Dommel en door een mooi park. Regelmatige laten we ons afleiden door allerlei leuke paadjes, die nergens naartoe leiden en zeker niet naar onze eindbestemming. Zo zijn we uiteindelijk na 25 km weer terug bij het begin. We besluiten de zondagse wandeling bijna traditiegetrouw bij de pizzeria. Nu nog een hottub…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *