Eco velt tuindag
11 juni 2016
woonwerkerf 't Heem
7 juli 2016
Alles

In het voorjaar heb ik thuis heel wat tomatenzaadjes gezaaid van zelf geoogst zaad en geruild zaad op de diverse zadenruilbeurszen. Ze hebben rustig kunnen kiemen, waarna ze uitgeplant werden in potjes met zelfgemaakte aarde (een mix van bladaarde, compost, oude potgrond en zand). In de kas mochten de plantjes verder groeien. Ik telde op een gegeven moment wel 300 plantjes, van zo’n 15 verschillende soorten. Op diverse markten verkocht ik enkele kleine plantjes.

Nu is het onderhand tijd om mijn eigen tomatenplanten op te kweken en ruimte te maken in de kas. 2 extra kasjes heb ik op mijn volkstuin gezet voor nog meer tomatenplanten. Tomaten houden nl. niet van dit regenachtige weer, maar hebben graag een dakje boven zich. Van een oude composthoop maken we een nieuw kasje met een pallet en 3 oude douchedeuren, die iemand op ons volkstuincomplex heeft achtergelaten. Diverse planten zijn al aan het bloeien. Ik kan niet wachten tot al die prachtige tomaatjes en tomaten rijp zijn.

Van die 300 planten heb ik toch nog een flink aantal mooie tomatenplanten over. Bij Tuinjoop T-huis staat alles nu overzichtelijk buiten op een tafel. Zo kan iedereen woens- of vrijdagmiddag planten komen kopen. Op andere dagen als ik er niet ben kun je planten meenemen en het geld door de brievenbus schuiven.

2 Comments

 1. bart schreef:

  Leuk bericht van Joop Tomaat

 2. Nandani Brunott schreef:

  Sinds een poosje kom ik in Joop’s Theehuis. Ik vind het heerlijk daar te zijn …een prima sfeer , gezellig samen zijn , zaden in zakjes doen .
  Een leerzame lezing op een avond “welk type mens ben je …..” ,. Vandaag voor het eerst met mozaïek bezig st , Wt heerlijk zo veel prachtige kleuren . ik stond te watertanden …
  Een feestje , ik vergat volkomen de tijd !.

  Dinsdag , 31 januari gaan we beginnen met een meditatie ; NADABRAHMA . Om 13.45 binnenkomen , je plekje zoeken en om 14.00 beginnen we.
  Je kan altijd meedoen !
  Graag even aanmelden bij Nandani tel o73 6144010
  Ieder 14 dagen , komende dinsdagen zijn , 14 februari, 28 februari, 14 maart, 28 maart. In april kijken we samen hoe we verder gaan .
  Kosten 3 euro (huur) en 3 niksen per keer. Neem je bankje op meditatiekussen mee en zorg dat je makkelijke kleding aan hebt …je kan ook gewoon op een stoel zitten ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *