Zadenruilbeurs Amsterdam

Reclaim the Seeds 2022 is aan het ontkiemen! In het weekend van 19 en 20 maart zal deze festiviteit weer plaatsvinden in de Fruittuin van West. Er komen weer een zadenmarkt, lezingen en workshops. Meer informatie over dit programma zal verschijnen op de website van Reclaim the Seeds Amsterdam.

Naast dat Reclaim the Seeds de plek is om het nieuwe zaaigoed voor je tuin te ruilen, te kopen of te krijgen heeft deze beweging als doel het bewustzijn van de fragiele situatie van zaden te vergroten om zo bij te dragen aan de strijd voor meer biodiversiteit en een duurzamer en robuuster voedselsysteem. Door de uitwisseling van zeldzame en aparte rassen te stimuleren draagt het project hier direct aan bij. In het programma komen ook andere praktische, theoretische en politieke landbouw gerelateerde onderwerpen aan bod gespitst op decentralisatie en autonomie.

Reclaim the Seeds is ontstaan als protest tegen nieuwe EU-regelgeving voor zaden en pootgoed. Mede vanwege breed Europees verzet zijn de voorstellen door het Europees parlement weggestemd. Een andere aanleiding was de snelle overname van diverse zaadbedrijven door een klein aantal grote multinationals. Het zijn vooral chemische bedrijven die nu ook de zadenmarkt domineren.

Ook het verzet tegen patenten op gewassen en de promotie van klimaatneutrale, fossiel vrije landbouw zijn momenteel speerpunten van Reclaim the Seeds. Meer achtergronden over deze onderwerpen en verslagen van de afgelopen jaren kun elder op deze website vinden.

Reclaim the Seeds Amsterdam wordt georganiseerd door ASEEDde Fruittuin van West en de stadslandbouw organisatie Cityplot, waarbij de organisatie alleen mogelijk is dankzij de vele vrijwilligers en actieve deelnemers.

Datum

zondag 20 maart 22
Expired!

Tijd

10:30 - 18:00

Locatie

Fruittuin van West
Tom Schreursweg 48 1067 MC Amsterdam

Comments are closed.