Kruidentuin Tuinjoop

volkstuin plattegrond
Plattegrond kruidentuin van Tuinjoop

Veel van de planten waar Joop natuurlijke kruidenproducten van maakt groeien in de sierlijke kruidenmoestuin van 460 m² op volkstuincomplex VTV Maaspoort aan de Wasweg te ‘s-Hertogenbosch. Deze tuin heeft Joop al 28 jaar in gebruik. Het begon als moestuin, inmiddels is het meer een wildeplanten/kruidentuin met bomen en struiken.

De tuin heeft een bijzonder ontwerp: het padenplan heeft de vorm van een soort doolhof/labyrint Al lopend over de smalle paadjes kom je langs veel eetbare, geurige en medicinale planten.

 

oranje klaproosEr staan ook groenten en fruit in de tuin, al hebben die niet de overhand. Er wordt gewerkt met permacultuur principes; veel observeren en laten groeien. Kijken wat je allemaal met de (on)kruiden kunt doen; bijna elk kruid is wel te gebruiken.

Snoeihout wordt verwerkt tot takkenrillen, vlechtwerken, bonenstokken en compostbakken hebben een centrale plek in de tuin. De tunnelkas en de hardhoutenkas (die ik van mijn vader erfde) worden in het voorjaar gebruikt voor de opkweek van jonge kruiden- en tomatenplantjes, in de zomer om tomaten te kweken en in het najaar voor winterbladgroenten.

tuin

Wil je een keer meehelpen?

Wil je van alles leren over het oogsten, drogen en verwerken van kruiden en eetbare bloemen en vind je het net als Tuinjoop fijn om buiten bezig te zijn ? Kom dan op een ochtend of een avond meehelpen in Tuinjoop's tuin in de Maaspoort ('s-Hertogenbosch). We gaan o.a. kruiden, bloemen en zaden oogsten, plantjes planten en er is ander (licht) tuinwerk.

Bij heel nat weer of als het vriest werken we binnen in Tuinjoop T-huis, waar we zaden schonen en verpakken, kruidenthee mengsels maken en verpakken of kruidenzeep, -creme, -zalf en -lippenbalsem maken.

Wil je een keer komen helpen ? Bel of mail naar Joop Reichenfeld: 06 - 363 06 233 of [email protected]

Proeverij & tuin-rondleiding (in de zomermaanden tot en met september)

In de bijzondere kruidenmoestuin (kwartier lopen vanaf Tuinjoop T-huis) met veel (wilde) kruiden en labyrintpad kun je proeven, ruiken en beleven. Lopend over de smalle paadjes kom je langs talloze eetbare, geurige en medicinale planten. Tijdens de rondleiding kun je proeven van allerlei heerlijke hapjes, zoals soep, salade, groentetaart en eetbare bloemen uit de tuin.

4 – 8 personen, het duurt 2,5 uur en kost € 27,50 pp.

Tuinjoop T-huis
4.8
Gebaseerd op 10 recensies
powered by Google
Roland de Wit
Roland de Wit
14:30 24 May 20
Spice shop located in a residential area. Surprising choice of seeds, herb and vegetable plants to grow yourself.... Friendly people!lees meer
Julia Arends
Julia Arends
11:22 16 Jul 19
Lekkere kruidenthee, zaadjes en plantjes te koop
Arabel Braun
Arabel Braun
15:47 10 Apr 19
Lots of herbs and seeds. Also nice to browse around.
Doe Je Verhaal
Doe Je Verhaal
06:00 04 Aug 18
Joop Reichenfeld is a creative herbalist. "I especially enjoy working outside. I have over 30 years of experience with... gardening." My first 'house' was an allotment garden house on VTV de Wilgentuin near Rotterdam. edge of 's-Hertogenbosch, near the Maasuiterwaarden nature reserve.lees meer
Rene Botterman
Rene Botterman
07:41 04 Jun 17
Surprising and learning experience
Bekijk alle beoordelingen